search Created with Sketch.

Vastuullisuus

DESIGN FROM FINLAND -merkki kertoo suomalaisen muotoilun alkuperästä ja investoinnista suomalaiseen ammattimaiseen muotoiluun. Merkin käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto. Merkki on myönnetty North Outdoorille 19.4.2018.

North Outdoorin käyttämä merinovilla on MULESING-VAPAA. Villa toimitetaan tehtaillemme pääsääntöisesti Etelä-Afrikasta. Mulesing on australialaisten lampaankasvattajien käyttämä kirurginen toimenpide, jossa lampaan peräreiän ympäriltä poistetaan pala löysää ihoa. Arven muodostuminen estää loiskärpästen pesiytymisen ja munimisen lampaan iholle. Puuduttamattomana toimenpide on lampaalle kivulias, ja tästä syystä merinovillamme tulee tiloilta, joissa mulesingia ei harjoiteta.

OEKO-TEX® STANDARD 100 on kansainvälinen, yhdenmukainen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä. Riippumattoman tutkimuslaitoksen myöntämä sertifikaatti takaa, että North Outdoorin tuotteissa ei ole käytetty ihokosketuksessa terveydelle haitallisia aineita.

WOOLMARK® on maailmanlaajuinen asiantuntijayritys, joka takaa merinovillan korkean laadun. Yrityksen logo on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista tavaramerkeistä. North Outdoorin tuotteissa merinovillapitoisuuksista kertovat Woolmarkin merkit Pure New Wool (100% merinovillaa) ja Wool Rich Blend (49,9%–99,9% merinovillaa).