Meistä

search Created with Sketch.

MEISTÄ

Miksi North Outdoor?

Me North Outdoorilla ajattelemme, että Suomi on maailman paras ulkoilumaa. Satoi tai paistoi, me haluamme varustaa jokaisen liikkujan parhaalla mahdollisella tavalla. Tähän tarpeeseen suunnittelemme suomalaisella ylpeydellä merinovillaisia urheilu-, ulkoilu- ja vapaa-ajantekstiilejä.

North Outdoor on suomalainen tuotemerkki. Oma syvä kokemus vuoden aikojen vaihtelusta, purevasta pakkasesta, tihkusateesta ja kesän lämpimistä päivistä on varustanut meidät suunnittelemaan vaatteita, jotka toimivat ja kestävät. Älä anna kylmyyden ja kosteuden haitata toimintakykyäsi. Me torjumme haitat puolestasi.

Haluamme tuoda yleensä hinnakkaina pidetyt 100% merinovillatekstiilit kaikkien saataville. North Outdoorin tavoitteena on valmistaa ylivertaisen toiminnallisia ja laadukkaita merinovillatekstiilejä keskivertohinnoin.

Kannamme vastuumme merinovillan eettisyydestä ja terveysvaikutuksista. Tuotteidemme villa on mulesing-vapaata ja tekstiilimme Ökö-Tex-sertifioituja. Käyttämämme merinovillalangat ovat Woolmark-sertifioituja.

WoolmarkWoolmark BlendWool Blend

Say no cold!

Ääriolosuhteiden kulkijat tietävät, että haasteellisessa ympäristössä mukautumiskyky ratkaisee. North Outdoor on merkki laadusta, toiminnallisuudesta ja monikäyttöisyydestä. Valmistamme tuotteet vastaamaan arktisten olosuhteiden vaatimuksia. Silloin ne toimivat myös kuntoliikkujan arjessa.

Vaihtelevat sääolosuhteet vesisateesta kireään pakkaseen eivät vaikuta toimintaan, kun varusteet soveltuvat elinympäristöön. Lämmöneristys ja kosteudensiirto ovat peruspilarit toimiville alus- ja välikerroksen tekstiileille. Sanomme siis kylmälle ja kosteudelle ”hyvästi!”.

Miksi merinovilla

Merinovilla on toiminnallinen ja monikäyttöinen raaka-aine. Se soveltuu erinomaisesti ulkoilu-, urheilu- ja arkikäyttöön.

Valitsimme merinovillan North Outdoorin tuotteiden päämateriaaliksi sen monien mahdollisuuksien vuoksi. Merinovillakuitu on ohut ja joustava verrattuna perinteiseen lampaan villaan. Poikkeuksellisen rakenteen vuoksi merinovillasta voidaan valmistaa hyvin ohuita, pehmeitä ja iholle miellyttäviä neuloksia.

Merinon lukuisiin hyviin ominaisuuksiin kuuluu myös antibakteerisuus. Sen ansiosta vaatteille riittää useimmiten pelkkä tuuletus, joka on paras tapa hoitaa merinotekstiilejä. Merinovilla puhdistaa itseään raittiissa ilmassa. Tämän vuoksi merinovaate ei haise tai tunnu likaiselta. Viikon vaellukselle tarvitset mukaan vain yhden merinovillakerraston. Se raikastuu, kun tuuletat vaatekerran leiriytymisen aikana.

Merinovilla ja kerrospukeutuminen

MERINOVILLA on ylivertaisen lämmin, hengittävä, joustava ja antibakteerinen verrattuna keinokuituihin. Merinovilla ei kerää hajuja itseensä ja raikastuu tuulettamalla. Sillä on myös huikea kosteudensiirtokyky. Merinovillan ominaisuudet tulevat parhaiten esiin oikeanlaisessa kerrospukeutumisessa.

ALUSKERROS on lähimpänä ihoa. Kerroksen tärkeimmät tehtävät ovat kosteudensiirto ja lämmöneristys. Hyvä kerrospukeutuminen lähtee oikein valituista alusvaatteista. Laadukas aluskerrasto on aina lämmin ja kuivan tuntuinen. Ratkaisu on merinovilla. Sen ohuet kuidut siirtävät tehokkaasti kosteutta ja haihduttavat sen ilmaan. Kalliin kuorikerroksen hyödyt laskevat, jos alle puetaan kosteutta ja kylmää varastoiva puuvillakerrasto. Aluskerraston kuuluu olla hajuton. Merinovillakerraston antibakteerisuus pitää haju- ja bakteerihaitat loitolla pitkiä aikoja. Ominaisuudesta on hyötyä esimerkiksi vaelluksilla.

VÄLIKERROS puetaan aluskerroksen päälle. Välikerroksen tehtävä on lämmittää, hengittää ja siirtää kosteutta edelleen ulospäin läpi kuorikerroksen. Merinovillan korkea insulaatioteho nousee välikerroksessa tärkeään asemaan, sillä vaatteen lämpimyys riippuu täysin sen ilmavuudesta. Merinon pitkä kuitu vetäytyy kostuessaan kiharalle ja varastoi itseensä entistä enemmän ilmaa, joka eristää ja tuo lämpöä. North Outdoorin välikerroksen lämmin poolo ja välihousut sopivat aluskerroksen päälle kovilla pakkasilla. Alus- ja välikerrastoyhdistelmä on lämmin ratkaisu, jos ulkona pitää olla pitkään paikallaan. Hyvä välikerros on aluskerrosta paksumpi. Joustavat housut ja poolo ovat helppo pukea aluskerraston päälle.

North Outdoorin monikäyttöiset merinovillaneuleet puetaan päälle, kun takkia ei tarvita tai kaivataan kuohkea ja lämmittävä lisäkerros esimerkiksi vaellustauon ajaksi. Suomessa valmistetut North Outdoor -merinoneuleet toimivat upeasti katseenkestävinä käyttötekstiileinä ulkoilussa ja arjessa.

KUORIKERROS suojaa tuulelta ja kosteudelta. Valitse uloin takki- ja housukerros näiden kriteerien perusteella.

Tutustu mallistoon TÄSTÄ.