Meistä

search Created with Sketch.

MEISTÄ

Miksi North Outdoor

North Outdoor on suomalainen tuotemerkki. Suunnittelemme ja tuotamme merinovillaisia urheilu-, ulkoilu- ja vapaa-ajan tekstiilejä. Me ajattelemme, että Suomi on maailman paras ulkoilumaa ja haluamme varustaa suomalaiset parhaalla mahdollisella tavalla viettämään aikaa ulkona, säästä riippumatta.

Suunnittelemme tuotteemme yhdellä yksinkertaisella periaatteella, toimiviksi.

Kylmyys ja kosteus haittaavat toimintakykyämme ulkona ollessa ja me pyrimme torjumaan nuo haitat puolestasi. Yksinkertaisuus tuo myös oman vaikutuksensa tuotteen hintaan. Haluamme tuoda yleensä hinnakkaina pidetyt 100% merinovillatekstiilit kaikkien saataville toiminnallisuuden ja materiaalin laadun kärsimättä.

Kannamme vastuumme merinovillan eettisyydestä ja sen terveysvaikutuksista. Tuotteidemme villa on mulesing –vapaata ja tekstiilimme Ökö-Tex –sertifioituja. Käyttämämme merinovillalangat ovat Woolmark –sertifioituja.

WoolmarkWoolmark BlendWool Blend

Say no cold!

Ääriolosuhteiden kulkijat tietävät, että haasteellisessa ympäristössä mukautumiskyky ratkaisee. North Outdoor on merkki laadusta, toiminnallisuudesta ja monikäyttöisyydestä. Valmistamme tuotteet vastaamaan arktisten olosuhteiden vaatimuksiin, jotta niistä saataisiin hyöty irti myös tavallisessa arjessa.

Vaihtelevat sääolosuhteet vesisateesta kireään pakkaseen eivät vaikuta toimintaamme, kun varusteemme ovat elinympäristöömme soveltuvat. Lämmöneristys ja kosteudensiirto ovat peruspilarit toimiville alus- ja välikerroksen tekstiileille. Sanomme siis kylmälle ja kosteudelle ”hyvästi!”.

Miksi merinovilla

Merinovilla tekstiilien raaka-aineena on uskomattoman toiminnallinen ja sen vuoksi soveltuu materiaalina erinomaisesti ulkoilu-, urheilu- ja arkikäyttöön.

Valitsimme merinovillan tuotteidemme materiaaliksi perinteisen villan sijaan sen ohuiden kuitujen takia. Merinovillakuitu erittäin ohut ja joustava, joten siitä pystytään valmistamaan hyvin ohuita, pehmeitä ja iholla miellyttäviä neuloksia.

Merinon lukuisiin ylivertaisiin ominaisuuksiin kuuluu myös antibakteerisuus. Tuulettaminen onkin paras ja helppo tapa hoitaa merinotekstiilejä. Viikon vaellukselle tarvitset siis mukaan vain yhden merinovillakerraston ja se raikastuu tuulettaen leiriytymisen aikana.

Kerrospukeutuminen

MERINOVILLA on ylivertainen keinokuituihin verrattuna lämpimyydessä, hengittävyydessä, joustavuudessa ja antibakteerisuudessa. Villa ei kerää hajuja itseensä ja raikastuu tuulettamalla. Merinolla on myös huikea kosteudensiirtokyky. Merinovillan ominaisuudet tulevat parhaiten esiin juuri oikeanlaisessa kerrospukeutumisessa.

ALUSKERROS on lähimpänä ihoa ja sen tärkeimmät tehtävät ovat kosteudensiirto ja lämmöneristys kostuessa. Hyvä kerrospukeutuminen pilataan usein alusvaatteilla. Kalliin kuorikerroksen alle puetaan puuvillaiset alushousut, jotka varastoivat kosteuden tehden olon kylmäksi tai märäksi. Merinovillan ohuet kuidut siirtävät tehokkaasti kosteutta ja haihduttavat sen ilmaan. Merinovaate tuntuu siis aina kuivalta ja lämpimältä. Antibakteerisuus hyödyttää pitkillä vaelluksilla, sillä merinovillaisia alusasuja voi käyttää ilman haju- tai bakteerihaittoja pitkiä aikoja.

VÄLIKERROS lämmittää, hengittää ja siirtää kosteutta edelleen ulospäin läpi kuorikerroksen. Merinovillan hyvin korkea insulaatioteho nousee välikerroksessa tärkeään asemaan, sillä vaatteen lämpimyys riippuu täysin sen ilmavuudesta. Merinon pitkä kuitu vetäytyy kostuessaan kiharalle ja varastoi itseensä entistä enemmän ilmaa, joka eristää ja tuo lämpöä. Aluskerrosta paksumpi merinovillapoolo ja välikerroksen housut ovat loistavat käytettäväksi aluskerroksen päällä kovilla pakkasilla tai pitkään paikallaan ollessa. Välikerros on erittäin lämmin ja hengittävä sekä joustaa riittävästi aluskerroksen päälle puettaessa. Monikäyttöiset merinovillaneuleet puetaan päälle, kun takkia ei tarvita tai haluat kuohkean ja lämmittävän lisäkerroksen esimerkiksi vaellustauon ajaksi. Suomessa valmistetut North Outdoor –merinoneuleet toimivat upeasti katseenkestävinä käyttötekstiileinä ulkoilussa ja arjessa.

KUORIKERROS suojaa tuulelta ja kosteudelta. Valitse uloin takki- ja housukerros näiden kriteerien perusteella.

Tutustu mallistoon TÄSTÄ.